Wednesday, September 26, 2012

DotA

DotA ni ringkasan untuk Defence of the Ancient, permainan video RPG (Role Playing Game) yang ramai orang sangap main. bukan semua la. hahaha :D
Selalunya purata masa bermain pun agak lama jugak dalam 50 minit kalau 5 lawan 5.
Motif permainan ?

nak kene musnahkan ANCIENT THRONE
sounds childish yet so epic :D
Scourge Frozen Throne

Sentinel's Pokok Angsana Throne  :p
LoadScreen kemain nak gagah2 character nya -,-
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DotA ni aku start main tahun 2009 akibat pengaruh dari rakan sebaya dan kebosanan melampau. Sanggup main malam2 sampai ke pagi sampai berapa banyak round taktau ler. Selalunya main offline guna LAN, sebab kalau main online, confirm ada yg disconnected, takpun lag dan delay.
Kalau takde member nak main sekali, boleh main dengan AI (Artificial Intelligence) / Kecerdasan Buatan - pelik bunyi kalau bahasa melayu -,- 

main kat monitor lama baru nampak ANCIENT

Udin n Jimmy -____-

Paling seronok aku dgn kawan2 men dekat apartment(hostel) , tahun 2010, 2011, 2012. 
antara perkara2 yang tak dapat dilupakan :
  • main mesti nak start pukul 11 malam ke atas
  • kalau main mesti nak gaduh tak kira sama kumpulan ke tak sama ke
  • main 1 round memang takkan puas, so akan main sampai 4-5 round
  • rumah jadi riuh dengan command2 seperti
    • push top !
    • bottom missing !
    • all missing !
    • hug tower !
    • f**k you la dont ks la !
    • sh*t last hit la !
  • ada beberapa kali guard datang rumah bagi warning sebab bising sangat
  • kadang2 jiran datang marah2
  • main ni mouse click paling banyak, rasanya mencecah 1000 klik
  • bila dapat dengan geng2 noob, mesti mintak remake game, takpun buat2 disconnect 
  • akhir skali bila dah habis main agak2 dekat nak subuh tu, pergi keluar makan kedai mamak Persanjung dekat Bercham
Sekarang dah tak dapat nak merasa semua ni sebab dah tamat diploma wawawawa :'(
Ape2 pun, credit to Udin Apis Jimmy Redza Vicky Syahrul Edd Jegan
mereka semua ni Legendary Permai Dota Player :D

banner created by Jimmy ;)



7 comments:

Syahrul said...

rindu siot, Dont ks la tu mest Vicky ngn jimmy gado.. wakakaka

[H]izami said...

haha ade hang :D
biasalaahh vicky n jimmy yg slalu gadoh pon :D

Syahrul said...

rindu siot, Dont ks la tu mest Vicky ngn jimmy gado.. wakakaka

Syahrul said...

ahhaa.. besa la, ak pn da lama xmen dota. men dragon nest je pn.. bosan siot ble abis blaja

[H]izami said...

tau xpe. kalo dok kat permai skang ni kompem riuh kot umah hang. waktu2 mcm ni syahdu dota :')

Syahrul said...

haha.. tu ar pasai, smpai rahim kua, wei slow skit... wakakaka

[H]izami said...

ahahaha :'D

Post a Comment