Saturday, September 8, 2012

Keseronokan di Kelantan #episod 4

Ramadhan di Perantauan

:::::: OGOS 2011 :::::::

letih jugak bulan puasa. Kat hospital pun, pesakit adelah kurang sikit. 
Berjalan pun kurang. pergi pekan Kuala Krai je . Ada satu hari ni sempat ke Kota Bharu, hari Sabtu kot. Nek bus dekat nak sejam baru smpai. berjalan2 di KB Mall skali dengan student2 KIST (Kolej Islam Sains dan Teknologi) yg praktikal sama tempat kat Hospital KK. 8 orang semua berjalan.

K O T A  B H A R U  ,  K E L A N T A N

Am, Ina, Hizami, Addah, An
tengoh tunggu bah nok klik KK dehh~
Balik ke KK kitorang berbuka di restoran tepi jalan . dekat je dengan rumah. hihihi. Letihh , best. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berbuka di KFC Kuala Krai

Suatu hari itu kitorang telah plan nak berbuka di KFC. penuh jugak KFC situ org berbaris nak ambik order untuk bukak puasa. Masa tu pun sedap jugak sebab duit PT baru masuk kan. hahaha memang terbaiklah. Bila dah order siap semua, makanan dah sampai, ready tunggu azan maghrib. lepas tu, berbukalah :)



haha muka letihh :D

apa lagi, ngap ! :v
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berbuka Makan BBQ

Ada jugak pada satu hari, kitorang plan buat BBQ, berbuka sekali dengan student2 KIST, dekat rumah deme. Ayam telah kami beli, rempah2 semua buat sendiri, resepi rempah ambik kat Kak Dib (pegawai farmasi) . Peram ayam dalam rempah semua, simpan 1 hari dalam peti sejuk. Terbaikkk ! :D

Lepas tu sediakan semua alat2 nak bakor BBQ tuh termasuk arang2 batu semua. Bakorrrr. kite bakorrr jee hahaha. Kerang pun ade jugak. tunggu waktu berbuka, makan. kenyang Alhamdulillah. sedap pulak tu kan .

video

Ramadhan yg ke 26 , ke brape ntah kitorang pun pulang ke kampung masing2 ,ye lah nak raya dah kan. Aku, Asyraf, Piki, dan An balik ke Perak naik kereta si bapa Piki. Bertolak lepas subuh. sampai ke Perak petang. 

*to be continued . . . .


0 comments:

Post a Comment