Monday, December 31, 2012

The 1st & 2nd Year Around College

. 4th Batch . 2009 .
 
 
Minggu pertama orientasi yang agak menarik. tak kenal pun sape2 lagi. semua course ada , Nursing Healthcare Physio MLT . yang penting aku amek course Pharmacy
 
Beberapa minggu kemudian masuk dalam kelas. yang ni baru student pure pharmacy. semua muka bijak pandai. maklumlah 1st year. termasuk lah dengan aku2 sekali. FRESH~ kononnya . ahaha :p 
 
Senarai pelajar Pharmacy Batch 200904

Pergi balik kolej naik bas. Kadang2 kelas pagi, petang. yang paling best kalau kelas cancel. kadang2 kelas tunda. kadang2 extend. Tiba2 ada quiz. Kena pulak buat presentation. macam2. 1st year kene blajar pasal LAW & ACT, Pharmacy Service. erghhh serabut !
 
1st Semester Inorganic Chemistry . rasa macam pertama kali tengok je slide ni. =..=
 
bila dah penat asyik dengan kuliah dan tutorialnya, maka berjalanlah di sekitar kolej yg indah itu. Luas jugak dalam beberapa meter persegi dan beberapa tingkat bangunannye.


Poyo ler, tag nama pun tak dapat lagi haishh . :p

Elly . Fadhil . Najiha . *dilarang makan di dalam kelas, tapi kalo dah kebulur sangat dibenarkan . huh ~
Inder & Me during lab activity. Lab activity? -___- hahaha

The 2010

Lets skip to 2nd year apabila pelajar menjadi semakin buas dan liar. teruk sangat bunyinya. 2nd year ni banyak duduk dalam lab nak biasakan diri buat ubat. Dari ubat kaler hijau hitam putih liquid semua tu hingga ke emulsion cream lotion. Bila dah bosan dengan ubat, pergi pulak Microbiology Lab, main dengan virus dan bacteria. Memang comel lah semua stok kecik2 nak tengok bawah microphone. HaHaHa *microscope .


Ubat yang siap terhidang. weehaa success success :p

Syahida . Elly . Iqa . Hizami
tandas kolej memang tempat untuk merokok eh? Vicky & Felix. kalau masa ni aku report kat student affair, mmg dah kene tindakan tatatertib mereka ini. :D
terdapat juga tempat yang indah di kolej ini. hehe ;) Syafiqi . Hizami . Izthar

So briefly, pharmacy is a study about enjoying the life with friends to strengthen the bonds and chemistry to produce an excellent drugs manager that are needed worldwide. Atau boleh diringkaskan sebagai:

"Work Hard Study Smart"
 
Hahaha begitulah lebih kurang. Farmasi ni lebih kepada kimia, tak lupa jugak biology. Ye lah kan, kita guna ubat tu untuk benda hidup. Bukan untuk buat alas meja atau kerusi. 2 tahun yang penuh dengan dugaan dan cabaran. Alhamdulillah dapat aku dan rakan2 lalui dengan jayanya. :)

2 0 0 9  -  2 0 1 1


4 comments:

remain unknown said...

ko amek gmbar pkai hnset bru kan tyme 2.....hahahah.....sony kne curi.....

[H]izami said...

a ah. henset sony legend tuhh :'D

Anonymous said...

hahahaha..kantoiii hahaha :D

[H]izami said...

hehe :D

Post a Comment