Monday, March 18, 2013

Final Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2013

Stadium Hoki Sultan Azlan Shah . Ipoh

 Ahad  17 Mac 2013  8:00 p.m

Malaysia(2) vs. Australia(3)

Sampai dekat stadium pukul 7:55 malam, sesaknya boleh tahan. Datang dengan geng yang ramai patutnya tapi terpisah sebab terlalu crowded. Aku dengan member iaitu Adam, Khairzul dan Iman. Berdiri paling atas dekat belakang gawang gol Australia masa 1st half.
Dulu turf (carpet) hoki ni warnanya hijau, lapuk, tak standard. Sekarang dah transformed jadi world class punya turf biru. Kemas. Awesome . :p

Sesi panas badan . Kat sini tempat kami berdiri. Nak duduk takde ruang dah :'D
Ramai orang, non-Malaysian pun ada.
Sempit dah lorong atas, brader baju kuning dah berpeluh pun, game belum mula lagi :D
Beginilah keadaannya, sesak. Seat semua dah penuh, maklumlah masuk free. 
Player sedang warming up ;)

Reff pun nak warm up jugak xD

Khairzul & Adam
Sebelum game start, turf dibasahi dengan air pancut. Lepastu masuk player2 Malaysia tapi tak nampak la pulak, air tu ganggu -_-

Nyanyian lagu Negaraku

Sebelum perlawanan bermula



Malaysia 1st goal from penalty corner

Fullhouse :D
Malaysia menyerang :D
Australia goal from penalty corner. Sad :'(


Penonton buat ombak, dua pusingan ahaha :D

Ombak pusingan ketiga. Successful ;)

Malaysia 2nd goal :)

Player Malaysia diasak sampai terjatuh. Biasalah, orang kita kecik2. Haha :'D

Malaysia tewas 2-3 dengan Australia. Australia gol saat2 terakhir bilamana pertahanan Malaysia agak rapuhhh. Haihh sangat mendukacitakan. Takpa, nombor dua pun dah kira bagus. Tahniah player2 Malaysia, proud of you. :D


Saturday, March 9, 2013

Harlem Shake Tasek

Gelanggang Rakyat Tawas, Ipoh

Hahaharlem Shaky :D


8 March 2013
9:45 p.m
Hahaha aku dah takde keje. Masa ni baru lepas hujan, court basah, so kena lah mop kasi wipe off itu air . Lepas tu main ler futsal macam biasa~
do the Harlem Shake ~ ~ ~  
taktau Harlem Shake? tgk youtube laaa ahahaa :D

Saturday, March 2, 2013

The 3rd Year of College

in the continuation of => The 1st & 2nd Year Around College

2 0 1 1 - 2 0 1 2

Semester 7

Semester yang mana fresh students dihantar ke hospital dan klinik kesihatan untuk mencari pengalaman bekerja secara praktikal. Setelah 2 tahun belajar teori, otak pun sudah penat meresap segala ilmu dari papan putih, maka pelajar2 farmasi ini dapat merasa suasana sebenar alam pekerjaan. -Pembantu Pegawai Farmasi

Pada akhir semester 6, pensyarah telah menyenaraikan hospital atau klinik untuk pelajar berpraktikal. Semua orang agak gemuruh nak tau lokasi praktikal. Ada yang dapat Perak, Pahang, Kedah, Penang, KL, Selangor. Yang paling jauh rasenye Kelantan, tempat praktikal aku bersama 3 sahabat lain, dekat Hospital Kuala Krai.
Rasa macam tak percaye pun ade, jauh bebenor kome oi. :D
 
Praktikal selama 4 bulan. Mula2 memang kekok sangat, taktau nak buat apa. Hanya menunggu arahan dari pegawai farmasi. Mana tak nya, ubat bukannya sikit, belambak lambak. 1st time rasa macam agak mustahil untuk kenal semua ubat2 tuh. Tetapi berbekalkan ilmu yang ada, segala2nya menjadi semakin mudah. 
*ubat = dadah = drug = medicine

Injection racks.
Tablets & Capsules Racks. Too many of them @_@
Memang payah mula2. Kadang2 ada ubat yang sama, tapi brand lain, dos lain, bentuk lain, rasa lain. Lepastu ada yang kena bancuh dengan sukatan yg mesti tepat, kalau tak, kena bancuh semula. Hehe.
Susahnya bertambah apabila doktor memberi 'prescription' dengan tulisan yang sangat CANTIK. -__-

tulisan doktor ni boleh tahan la, just nice. ^_^
Banyak benda kene buat, check floor stock, sembang, filling ubat, sembang, print label, sembang, dispense ubat kat pesakit, sembang lagi. Nampak tak seronoknya praktikal? hahaha :D
Sorry kepada kawan2 yang dapat tempat practical yang mendap ataupun mereka yg dapat dgn staf2 yang garang aumm :3 . Nasib ler ~ kekekeh

Lepas 4 bulan mencari pengalaman, semua students pulang ke kolej untuk membuat presentation, report, dan segala beban yang kau (pensyarah) berikan. Seronok tengok rakan2 membuat pembentangan di hadapan kelas, menceritakan pengalaman masing2. Ada jugak rakan2 yang kena maki dengan pensyarah sebab presentation kurang memberangsangkan. Hee padan muka kome, siape suruh tak buat betoi2 . ~ :D

Selesai segala2nya, cuti semester lah ape lagi. Enjoy kejap aje. :'D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semester 8

Semester 8 juga adalah semester praktikal. Selama 4 bulan juga. Pelajar2 di hantar ke tempat lain pula. Kali ni aku dapat dekat Klinik Kesihatan Kampar Perak. 45 minit dari Ipoh je pun. :D
Ceritanya sama je, cuma ada sedikit penambahan atau pengurangan dari praktikal semester 7. Ye lah, dulu dapat hospital, byk equipments, drugs, dan dll. Kat klinik apa lahh sangat yang ada pun. 
So lets skip to the end of practical. Presentation TIME! :D 

Slide Ekin @ Asyikin
Slide Peah @ Rafidah
Slide Pheobe @ Ng Sook Ying

Presentation by Inder inside the College Mock Pharmacy :D

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semester 9

Last semester, menghabiskan masa2 terakhir di kolej. Walaupun subjek sikit je, tp agak susah jugak nak study. Enjoy last day on college ;)

:D

Fadhil, Wan, & Hafiz @ Cafe

Surrounding Mdm Anuradha

Classroom~

Last day to learn :'D

Iqa - Hizami - Hafiz - Fadhil

Adeline keseorangan, kesian.. :'D

Study study study~

Felix & Inder with hot girls :D

The corridor~

Lalita - Sharon - Kayathri - Shamini - Villa

Class oh Class ~

Enjoying Last Day

Oh my oh my ~ Im tired with all this stuff~ :D

:'DD

Okay thats all. 3 years has ended :'D

'So Much For My Happy Ending'