Monday, March 18, 2013

Final Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2013

Stadium Hoki Sultan Azlan Shah . Ipoh

 Ahad  17 Mac 2013  8:00 p.m

Malaysia(2) vs. Australia(3)

Sampai dekat stadium pukul 7:55 malam, sesaknya boleh tahan. Datang dengan geng yang ramai patutnya tapi terpisah sebab terlalu crowded. Aku dengan member iaitu Adam, Khairzul dan Iman. Berdiri paling atas dekat belakang gawang gol Australia masa 1st half.
Dulu turf (carpet) hoki ni warnanya hijau, lapuk, tak standard. Sekarang dah transformed jadi world class punya turf biru. Kemas. Awesome . :p

Sesi panas badan . Kat sini tempat kami berdiri. Nak duduk takde ruang dah :'D
Ramai orang, non-Malaysian pun ada.
Sempit dah lorong atas, brader baju kuning dah berpeluh pun, game belum mula lagi :D
video
Beginilah keadaannya, sesak. Seat semua dah penuh, maklumlah masuk free. 
Player sedang warming up ;)

video
Reff pun nak warm up jugak xD

Khairzul & Adam
video
Sebelum game start, turf dibasahi dengan air pancut. Lepastu masuk player2 Malaysia tapi tak nampak la pulak, air tu ganggu -_-

video
Nyanyian lagu Negaraku

video
Sebelum perlawanan bermula



video
Malaysia 1st goal from penalty corner

Fullhouse :D
Malaysia menyerang :D
video
Australia goal from penalty corner. Sad :'(


video
Penonton buat ombak, dua pusingan ahaha :D

video
Ombak pusingan ketiga. Successful ;)

video
Malaysia 2nd goal :)

video
Player Malaysia diasak sampai terjatuh. Biasalah, orang kita kecik2. Haha :'D

Malaysia tewas 2-3 dengan Australia. Australia gol saat2 terakhir bilamana pertahanan Malaysia agak rapuhhh. Haihh sangat mendukacitakan. Takpa, nombor dua pun dah kira bagus. Tahniah player2 Malaysia, proud of you. :D


0 comments:

Post a Comment