Friday, July 5, 2013

On Holiday - Lost World of Tambun

Lost World of Tambun, Ipoh

Rabu
:::: 3 Julai 2013 ::::
12.45 pm

Pergi berseronok beronok dekat Lost World setelah sekian lama tak pergi bercuti. Saje nak pergi hari Rabu, tak ramai orang, takde sesak sangat, boleh buat mende pelik2 ye dak. Puasa pun nak dekat dah, so enjoy dulu dekat theme park ni. Pergi bertiga, Triple H. Hizami, Haizan, Hairin. :D


Dah masuk dalam, tuka baju semua, 1st game yg dituju, main gelongsor. Hahaha gelongsor nampak macam takde ape2, tapi bila naik, boleh tahan gayatnya. Pastu pegi bawak pelampung turun sungai buat satu pusingan mengelilingi Lost World tu. Ni semua kira panas badan la, melawat kawasan dulu. :D
Kerane hari masih panas, kami pergi berjalan2 dulu. Theme Park ni boleh tahan la tempat dia, ada Tepura Cave, Roller Coaster, Tin Valley, Amusement Park, Petting Zoo, Swan Lake, Team Building, Hotspring, Spa, dan ape entah dah lupa. 
Ape lagi, jalan laa ahaha :D

ON HOLIDAY

Tiger Valley
Nak sangat bergambar dengan harimau, dari jauh pun jadi laa apek. :D
Dekat Tin Gallery, klasik kome haha :D
betul macam apek dah :'D
Gajah tipu, harap maklum. :D
Tin Valley, tak reti nak mendulang bijih timah, so bergambar dgn cik Timah pun jadi laa haha
nak pukul cik Timah yang nakal xD
Team Building exit. Besor bapak.
Pukul 3 petang tunggu kat Tiger Valley nak tgk harimau makan.
dasat harimau boleh panjat pokok -_-

kayuh swan, kaki penat. haha

Ular sawa ni dah kenyang, so dia tak agresif dah, tapi takut jugak nak pegang -__-

Perjalanan nak naik ke gelongsor. :D

seronok kome ye ahaha

gelongsor kedua pulak.

bermandian di sepanjang sungai, jenuh aku nak elak camera dr kena air -_-

nak berenang yee ahaha :D

Lepas dah habis pusing sungai, pergi kat pantai pulak. Tak dapat nak record daaa bateri camera sudah tingtong. Nak naik roller coaster tak dapat sebab under maintenance. Amusement park pulak macam takde orang. So, last skali pegi rendam kaki kat hotspring kejap sebelum siap2 mau balik.

Hizami . Haizan . Hairin
teruna pujaan gadis? poyo -_-
Sebelum balik snap gambo dengan kucing statik ni. Pun boleh laa haha

Balik pukul 6 petang. Pegi makan jap, pastu balik umah tido. Penat gile bapak. hahaha :D
Selamat menyambut bulan Ramadhan.


0 comments:

Post a Comment